Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, yaptığı açıklamada, Uşak’ta hem cami hem de okul yapımı için gerekli adımların atılacağını belirtti. Vatandaşlara selam ve saygılarını sunan Yalım, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Uşak Özel Halk Otobüslerinde Yeni Güzergâhlar Belli Oldu Uşak Özel Halk Otobüslerinde Yeni Güzergâhlar Belli Oldu

"Şu an bulunduğumuz alan, Belediyemizin Çayzade Tesisi’nin hemen arkası, önceki belediye başkanlığı döneminde 6.000 metrekarelik bir alana büyük bir cami tasarlanmıştı. Ancak sosyal tesis olarak herhangi bir şey yapılmamıştı. Burada daha önce beş adet okulumuz bulunuyordu. Özellikle Uşak Lisesi, şehrimizin sembollerinden biriydi. Bu lise, şu anda 5 km uzakta, İzmir yolu üzerindeki binaya taşındı. Maalesef geçen yıl iki kız öğrencimiz burada trafik kazasında hayatını kaybetti."

Göreve geldikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü belirten Yalım, cami alanını yok etmeyeceklerini, sadece yerini 50 metre yukarı taşıyacaklarını ifade etti. Böylelikle vatandaşlara söz verilen caminin yapılması konusunda hemfikir olduklarını vurguladı.

İsmail Güneş'in, kendisinin cami planını iptal ettiğini iddia etmesine değinen Yalım, bu iddiaların yalan olduğunu söyledi. Yalım, "Biz camiye karşı değiliz. Elhamdülillah Müslümanız. Ancak vatandaşımızın ihtiyaçlarını da yerine getirmek zorundayız," dedi.

Uşak genelinde 572 cami ve 127 okul bulunduğunu belirten Yalım, "Ben bu noktaya Uşak Lisesi’ni yaptıracağım ve camimizi de hemen 50 metre ileriye yan yana yapacağız. Uşak’ta okul yaptırmaya devam edeceğiz," diye konuştu.

Yalım, sözlerine İsmail Güneş’e seslenerek devam etti: "Sayın İsmail Güneş, burada daha önce beş tane okul vardı, senin zamanında yıkıldı. Bu okulları nereye yaptırdın? Uşak’ta hem caminin hem de Uşak Lisesi’nin yapılması ile ilgili gerekli değişikliği yapacağız. Vatandaştan aldığımız yetkiyle gereğini yapacağız."

Yalım, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: Sayın İsmail Güneş: "Mertsen çık açıklama yap" dedi "Ben hem yiğidim hem mertim. Bendeki yiğitliğin ve mertliğin sende sadakası olur" şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ