Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, geçtiğimiz hafta farklı konularda karşılıklı açıklamalarda bulundukları AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in son açıklamasına sert yanıt verdi.

Başkan Yalım Vekil Güneş’in konulara hakim olmadan konuştuğunu ve kendisinin eleştirdiği konuları es geçerek konuyu çarpıttığını, başka konularda asparagaslar üreterek kamuoyunun gündemini meşgul ettiğini ifade etti. Başkan Yalım kendisinin rant peşinde değil hizmet peşinde olduğunu vurguladı.

SAYIN VEKİL ELEŞTİRİLERE YANIT VERMEKTEN KAÇTI

Geçtiğimiz hafta Uşak Havalimanı’nın stokaj havalimanı olarak düzenlenmesi yönünde açıklamalar yapan ve bu konuda olumlu görüş bildiren Vekil Güneş’e yanıt veren Başkan Yalım; Uşak Havalimanı konusunda yaptığı açıklamada alanın yeniden aktif hale getirilmesi ve halkın uçuşlardan faydalanması için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti. Ayrıca Vekil Güneş tarafından kendisi hakkında ortaya atılan “Millet Bahçesi içerisine yapılacak olan camiyi istemiyor” şeklindeki iddialara da yayınladığı video ile yanıt veren Başkan Yalım, tam tersi bu camiyi yapacaklarını, sadece yerini 50 metre yukarıya taşıdıklarını hatırlatmıştı.

HAKKIMIZI VERMEMEK İÇİN DİRENDİLER

Vekil Güneş’in son iddiasına yönelik konuşmasında sırf o dönemde farklı bir partinin milletvekili olduğu için Uşak Belediyesi’nin zaten ticari alan olan arazisinde yapacağı dünya markası bir otel inşaatına ruhsat vermediğini belirten Yalım; kendisini iki yıla yakın bir süre oyaladıklarını, ardından da o dönemde yürütülen Kent Park projesi için malzeme alması şartıyla ruhsatını verdiklerini ifade etti. Kendisinin kamu yararını düşünerek bu ödemeyi yaptığını vurgulayan Başkan Yalım; Vekil Güneş’in iyi niyetli açıklamalarda bulunmadığının altını çizdi.

ASPARAGASLAR GERÇEKLERİ ÖRTEMEZ

Milletvekili İsmail Güneş’in üç dönemdir milletvekilliği yaptığını ve kendi bütçesinden köyüne bir düğün salonu dahi yaptırmadığının altını çizen Yalım, “Sayın Güneş asıl bahsetmesi gereken konulardan sapıp konuyu başka noktalara çekmeye çalışıyor. Ancak maalesef bilgisi olmayan konulardan bahsediyor ve halkımızı yanıltıyor. Ben Uşak Belediyesi’ne geçmiş dönemde yardım ettim, ancak bu yardımı şahsıma yönelik bir rant için yapmadım, tıpkı daha öncesinde Uşak Emniyeti’ne ve Sivaslı Belediyesi’ne yaptığım yardımlar gibi kamu yararını düşünerek, vatandaşlarımıza faydası dokunacağını düşünerek yaptım” dedi.

ŞAHSİ RANT YOK, KAMU YARARI VAR

Halkın yanlış ifadelerle yanıltıldığını söyleyen Başkan Yalım; “Sayın Vekil dersini hiç çalışmıyor. Benim sahip olduğum arsa zaten ticari alandı. Hatta Uşak Belediyesi benim arazim dahil olmak üzere hastaneye kadar olan tüm alanı zaten turizm alanı olarak ilan etmişti. Burada sanki benim şahsi bir rant amacıyla ödeme yaptığım algısı oluşturmak Sayın Vekile hiç yakışmıyor. Vatandaşlarımız çok iyi bilir ki ben kazandığımı halkımız için harcamayı seven biriyim. Asparagas haberlerle bu gerçeği değiştiremeyecekler. Kendi ceplerinden bir kuruşu bile halk için harcamayan kişiler bana iftira atarak bir yere gelemez” dedi.

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ