Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr.Ali Karaoba, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Refik Tuncay ve çiftçi temsilcilerinin katıldığı eylem, E-96 Karayolunda traktörlü konvoyla sona erdi. İkisaray köyü karşısı Uşak Havalimanı kavşağından başlayıp E96 Karayolu üzerinde bulunan Şeker Fabrikası karşısında son bulan bir km’lik traktörlerin konvoyu ile yapılan eylemde kornalar çalındı çeşitli pankartlar asılan geçiş eyleminde Mazot deposu boş olan çiftçiler eylemi kısa mesafede bitirmek zorunda kaldılar.

Yalım; Bir depo mazot karşılığı dörtyüz kilogram buğday

Büyük çiftçi buluşmasında konuşan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; Amacımız burada toplanıp çiftçinin zor durumda olduğunu belirtmek, bugün burada bir traktörün deposunu doldurmanın buğday olarak karşılığı dört yüz kilogramdır yani çiftçi traktörünün deposunu doldurabilmesi için tam dört yüz kilogram buğday satması gerekiyor.

Kırmızı Mazot uygulamasının hayata geçmesi lazım

Bizim çiftçimizin Almanya, Belçika çiftçisinden bilgi birikim olarak hiçbir eksiği yoktur. Hatta bizim çiftçimiz daha çalışkandır. Hükümet çiftçimize sadece destek olacak, köstek olmayacak başka bir şey istemiyoruz. Gübreyi kendimiz üretmemiz gerekiyor bunu yaptığımız müddetçe çiftçi ayakta kalır dedi.

Uşak Halkı Kurtuluş Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak Uşak Halkı Kurtuluş Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

İlaçlama dronu müjdesi verdi.

25,26,27. Dönem CHP Uşak Milletvekili olarak görev yapan Özkan Yalım, Çiftçi sorunlarıyla ilgili bir çok konuyu Meclis gündemine taşıyan Yalım, Uşak Belediye Başkanı olmasının ardından ilk icraatlarından birinin de çiftçilere yönelik tarımsal ilaçlama dronunu belediyesine kazandırdığının müjdesini verdi

Yalım; Buradan tüm çiftçilerimize müjde veriyorum, en azından bir nebze sizlere destek olmak için bir saatte dört hektar yani kırk bin bin metrekare ilaçlama yapan tarımsal ilaçlama dronunu belediyemize kazandırdık. Yakında köy muhtarlarımızla programlayarak çiftçilerimizn tarlalarında ilaçlamalara başlayacağız. Ücretsiz olarak yapacağımız bu hizmetle çiftçimiz yanında olduğumuzu bir defa daha görecek’ dedi.  

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ