Uşak Belediyesi tarafından alınan yeni bir karar vatandaşlara duyuruldu. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucu Canlı Hayvan Pazarı için gün değişikliği yapıldı. Artık Uşak’ta Canlı Hayvan Pazarı cuma günleri kurulacak ve Uşaklılara hizmet verecek. Uşak Belediyesi, bu değişiklikle ilgili vatandaşları bilgilendiren yeni bir açıklama yaptı.

**GÜN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI**

Uşak Belediyesi'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması

"Değerli hemşehrilerimiz; Şehrimizde salı günleri kurulan, Çanlı Toptancı Hali yanı Çivril Yolu üzerindeki Canlı Hayvan Pazarı, üreticilerin ve üretici birliklerinin talepleri dikkate alınarak bundan sonraki süreçte cuma günleri kurulacaktır. Canlı Hayvan Pazarı'nın açılış saatinde herhangi bir değişiklik olmayıp, perşembeyi cumaya bağlayan gece sabah saat 05:00'te açılacaktır. Tüm vatandaşlarımıza önemle duyurulur."

Uşak’ta bazı vatandaşların faydalandığı Canlı Hayvan Pazarı, alınan bu karar ile 25 Haziran 2024 Salı günü kurulmayacak. Pazaryeri, 28 Haziran 2024 Cuma günü sabahından itibaren cuma günleri hizmet vermeye devam edecek. Bu nedenle, 25 Haziran 2024 Salı günü için Canlı Hayvan Pazarı’na gitme planı olan vatandaşların bu planlarını cuma gününe ertelemeleri gerekecek.

Üreticilerin ve üretici birliklerinin talepleri doğrultusunda yapılan bu gün değişikliğinin pazar yerine ve ticarete nasıl etki edeceği zamanla görülecek. Sürecin takip edileceği ve herhangi bir aksaklık olması durumunda gün değişikliği konusunda yeni bir değerlendirme yapılabileceği bildirildi.

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ