İddiaya göre olay, 21 Ağustos Çarşamba günü saat 11:00 saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Süleymancılar cemaatine ait erkek öğrenci yurdunda meydana geldi. Ailenin ifadesine göre konuşma güçlüğü yaşayan E.Y. (9)’nin Kuran Kursu Hocası olarak bildikleri Y.E. tarafından yüzüne kafa atması suretiyle darp edildiği ailenin ifadelerinde yer aldı.

Olay Kasten Yaralama Olarak Kayıtlara Geçti.

Emniyet şu ifadelerle mağdur çocuğu hastaneye sevk etti. Kayıtlara geçen sevk tutanağında; ’’Adı geçen E.Y. isimli şahsın alınan darp raporunda kesin rapordur ifadesi vardır. Ancak yaşı küçük şahıs yüz felci geçirmesinden dolayı ve gözünde sorun oluşmasından dolayı Cumhuriyet Savcısı’nın bilgisi doğrultusunda gerekli muayenesinin yapılarak varsa iş ve gücüne belirtir ‘nun’ verilmesini arz ederim’’ ibaresine yer verildi.

Doktor Raporu; Çocuğun Başında Hasar Meydana Geldiğini Tespit Etti.

Olaydan sonra Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden aile, darp raporu alarak Y.E. ile ilgili şikayetçi oldu.Darp raporunda mağdur çocuğun ‘’başında hasar olduğu tespit edilmiştir’’ ibaresine yer verildi.

Rapor 1 (2)

Rapor 1 (1) (1)

İfade Tutanaği (1)

Yaşanan olay sonrası ANKA Haber Ajansına konuşan anne Rabia YILMAZ oğlunun Kuran Kursuna gittiğini ancak oğlunda konuşma problemlerinin olduğunu ve bir sureyi okuyamadığı için Kuran Kursu hocası olarak bildikleri Y.E. tarafından çocuğuna kafa atmak suretiyle darp edildiğini iddia etti. Aynı zamanda mağdur çocuk E.Y’nin ve abisi Ç.Y.' nin ifadelerine göre Kuran Kursu hocası olarak bildikleri Y.E.’nin genelde agresif tavırlar içerisinde bulunduğunu, olay anında E.Y.'ye Y.E. tarafından hakaret edildiğini ve darp edildiğini iddia ettiler.

Y.E. Kendisini 31 Yaşında Olarak Tanıtmış.

Mağdur çocukların ve annenin ifadelerine göre Y.E.'nin kursta sürekli kendisini 31 Yaşında olarak tanıttığı fakat olay sonrası Y.E.'nin 18 yaşında olduğunu ve hocalık yapacak ehliyetinin bulunmadığını öğrendiklerini iddia ettiler.

Olay Günü Yurtta Güvenlik Kamerası Arıza Yaptı

Uşak Belediyesi Gündüz Bakımevi ve Kreş Hizmeti Başlıyor Uşak Belediyesi Gündüz Bakımevi ve Kreş Hizmeti Başlıyor

Emniyetten alınan bilgiye göre olay sonrası Uşak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri tarafından Şeker Evleri Erkek öğrenci yurduna kamera kayıtlarının incelenmesi ve cihazlara el koyma işlemi için gidildiği, fakat yurt yetkililerinin beyanlarında kameraların arızalı olduğunu bildirdikleri öğrenildi.Kameralara ait cihazlara el koyan ekipler soruşturma kapsamında incelenme başlattı.Olaya ilişkin savcılık soruşturması devam ediyor.

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ